Månlampa – Nattlampa för barn, väggdekoration

Vad är lampans ljuskälla?

Många människor är bekanta med att använda lampor för att skapa atmosfär i sina hem. Lampor kan användas som nattljus, som komplement till andra ljuskällor i ett rum eller som en integrerad del av ett temaområde (t.ex. mån- eller stjärnljus).

De kan också fungera som arbetsbelysning – till exempel kan en kökslampa fungera som en strålkastare när man lagar mat, men blir ett navigeringshjälpmedel när man kommer tillbaka från en måltid.

Lampor kan placeras direkt bakom områden i huset, till exempel där någon kan sova. Vi rekommenderar dock att man inte gör det eftersom direktkontakt mellan lampan och huden hjälper till att förebygga ögonstress som orsakas av att stirra på skärmar hela dagen.

Dessutom bör överskottsvärme från lampan undvikas.

Varför kallas den för månlampa?

Moon lamp - night lamp for children, wall decoration

Det här är en antik lampa med en keramikburk som bas och som innehåller några kvistar eller konstgjorda träd. Det som gör den här lampan speciell är dess armar/stativ som kan rotera runt sin axel.

När du sätter in batterier i den värms de upp och förvandlar dessa stativ till roterande lampor. Färgen på lågan varierar beroende på formen på stativet.

Den har också två små glödlampor inbäddade inuti för att ge den mer dimension och göra den ännu lättare (och mindre märkbar). På det hela taget är det en ganska snygg och rolig design!

——

Vad heter den nu igen?

Stycke: Dessa hängande glasburkar är perfekta för att förvara smycken eller andra föremål. De ser riktigt fina ut när det bara finns ett föremål i dem.

Men om det finns tre eller fyra föremål, det börjar bli rörigt och det är inte så bra att hålla ordning. Jag rekommenderar att du har minst två saker att organisera i din burk.

På så sätt får folk själva bestämma vad de vill se härnäst. Ha också lite utrymme undertill där de kan placera extra saker som räkningar eller anteckningar. På så sätt kan du placera flera lösa pappersbitar tillsammans i stället för att de ligger utspridda i hela burken.

Jag har lagt märke till att när folk tar ut blommorna ur burken verkar det alltid som om de genast går tillbaka till affären och köper något annat. För mig är det typ av tecken på en bra present; någon går vidare och köper hennes

Vad belyser den?

Moon lamp - night lamp for children, wall decoration

Det fanns en gång en kung som älskade mörka platser. Inget solljus kom någonsin in i hans rike eftersom han beordrade att alla fönster skulle målas svarta.

Han nöjde sig inte med att ha fönsterrutor som inte var ljusgenomsläppliga, utan hade även gardiner i röda nyanser. Strax därefter uppfann någon glaspärlor som täcktes av ett rött tyg och som tjänarna kastade upp när de anlände till palatset varje dag.

Men trots att han försökte stänga ute det naturliga ljuset behövde kungen ändå sova och arbeta. Så varje morgon före soluppgången gick han ner vid floden som rann genom mitten av hans rike och slappnade av till gryningen. Sedan kunde han börja hela processen på nytt.

Under dessa tidiga timmar lämnade dock vissa människor sina hem. De hittade den första skylten som ledde norrut mot ljuset. Och de skulle fråga en annan sak av dem som färdades längs denna väg: “Berätta något nytt för oss! Ni måste känna till något underbart eller oväntat.”

Och så gick historien att ingen insåg mer än en gång hur viktigt det är att komma ihåg vad som ligger framför oss. Det hindrar livet från att bli alltför tråkigt och tråkigt.

Därför, oavsett om du går ensam eller är försenad, stanna inte nästa gång för att läsa en intressant dikt eller se dig omkring och lägga märke till något nytt. Livet är kort och fullt av överraskningar, ha kul och äventyr.

Hur ser det ut?

Moon lamp - night lamp for children, wall decoration

En månlampa är ett litet bord med eller utan stolar som liknar en jättelik pizzabricka. Det finns två ljus i form av halva månar placerade i varje ände. I mitten finns ett tredje ljus, och det finns skålar fyllda med glasstenar som blå kuber, ringar och stavar. Fyllda lampor skapar ett omgivande sken och ger den här inredningsstilen en mjukhet.

Den verkliga lockelsen med den här designen är dock dess enkelhet. Detta är idealiskt för barnrum eftersom de inte behöver göra några andra förändringar efter att ha fått sin nya lampa.

Dessutom var ingen riktigt säker på varför folk valde att använda en vaxbricka i stället för en pajform för att lägga sin tårta på när de först bakade kakor. Det verkade helt enkelt för enkelt för att vara värdefullt och gott!

Trots sin enkelhet hävdade vissa att denna konstruktion hjälpte dem genom svåra tider. Folk sa att dessa pizzaskivor kan hjälpa dig att ta dig igenom tuffa dagar genom att påminna dig om lyckliga minnen eller känslor.

Kan du göra det?

Moon lamp - night lamp for children, wall decoration

Den här lampan är ganska lätt att göra med hjälp av trärester och smådelar av utrustning eller material.

Det är också ett idealiskt projekt för att introducera unga människor (barn och tonåringar) till tillverkningsvärlden.

Det finns två typer av lampor: i den ena används en glödlampa som lampskärm, i den andra kombineras lampskärm med ett litet ljus inuti. Jag kommer att lära dig hur du bygger den andra typen.

Detta skapar en justerbar strålkastare som kan flyttas när det behövs och sedan gömmas undan när det inte behövs. Det fungerar bra för barnrum, vardagsrum och alla andra områden där det finns ett behov av att använda en mer personlig form av belysning.

Lampan har funnits sedan de gamla romarna använde spiralformade lampor gjorda av lera. Den moderna versionen utvecklades i början av 1800-talet av forskare som arbetade på en Edison-fabrik. Dessa moderna versioner har endast mindre skillnader från den ursprungliga utformningen.

Många olika kulturer har sina egna namn för denna typ av lampa. Vissa kallar dem för “månlampa” eller “tanita-lampa”. I Italien kallas de “lumi d’argento” eller “luci di castelro”.

I sin bok Naturally Thin säger Dr Michael Oskin att den genomsnittliga amerikanen tillbringar ungefär 10 procent av sin dag med att sova. Vi tillbringar alltså nästan halva livet i sömn. Varför inte dra nytta av denna tid och få mer sömn?

Varför inte mer sömn

Tips för att använda lampan

Moon lamp - night lamp for children, wall decoration

Förslag till användning:

Innan du lämnar ditt barns rum, lägg undan leksaker som fortfarande är synliga och se till att barnets säng är bäddad. Det sista du vill göra är att komma tillbaka senare och upptäcka att alla deras favoritleksaker ligger på fel plats eller att de har förvandlat hela området till en enda röra genom att kasta saker runt om i rummet.

Låt dem också veta att du älskar dem och ser dem som en individ i stället för ett barn. Låt dem veta att du alltid kommer att finnas där för dem oavsett vad de väljer att berätta för dig.

Det är viktigt att skapa dessa kontakter eftersom barn som känner sig älskade och förstådda tenderar att reagera bättre på utmaningar i livet som sorg, förlust, smärta, kritik, missbruk och psykiska störningar.

Låt dem veta att även om allt verkar falla ner eller vara fel finns det alltid en anledning till varför saker händer och människor gör saker. Det kanske inte är tydligt i början, men så småningom kommer de att förstå det.

Håll interaktionerna med små barn enkla om de inte verkar gilla komplexitet. Små barn kan verka mycket mogna och självförsörjande, men lita inte helt på dem förrän de är 11 år gamla.

Tveka inte att ställa frågor! Även om du tycker att någons idé är konstig eller galen, var uppmärksam på hur de förklarar något och notera deras svar. Försök sedan att ställa frågor för att lära dig mer om vad de tror och hur de tar sig an problem.

Månlampans historia

Moon lamp - night lamp for children, wall decoration

Trots att lyktor har funnits i tusentals år förknippar vi dem fortfarande med jul och påsk. De gamla kineserna använde papperslyktor för att fira nyåret, och senare utvecklade japanerna sin egen version av en lyktfest. Förutom att vara en ceremoniell konstform spelade lyktorna också en viktig roll i folkloren.

I Kina är de till exempel kopplade till mytologi och övernaturliga föreställningar. Det är vanligt att när någon vill förmedla dåliga nyheter säger man att det är “som att skjuta en flammande pil mot himlen”. Vad de egentligen menar är att meddelandet är meningslöst och att det inte finns någon ursäkt eller rättfärdigande för det personen säger härnäst.

Dessa pilar syftar på profetior om saker som kommer att hända i framtiden, till exempel politiska förändringar eller krig. Människor kastade bort gamla möbler och papper eftersom de trodde att dessa material hade ett andligt värde efter att människor dött.

Nuförtiden använder man doftljus för att symbolisera sorgeritualer som att tända kranar (skållande vatten som hälls på ljuset) och bränna salvia/cedarrökelse. Dessa hjälper till att avlägsna all negativ energi från rummet och får alla att känna sig lugnare.

I Japan, eftersom barn älskar kolklumpar som bränns på natten, köper föräldrarna barnens nappar (även kallade chubby-pinnar). Dessa påminner om spenrör om du någonsin har sett bilder på nyblivna mammor som suger på en flaska.

Kol kastades också av äldre generationer av liknande skäl. Gamla

Andra användbara lampor

Moon lamp - night lamp for children, wall decoration

Det finns många olika utföranden av denna populära lamptyp. Du kan hitta färdiga versioner som kostar mindre än 30 dollar eller dyra handgjorda versioner som är värda tusentals dollar.

Nedan följer en översikt över de olika typerna av hängande lampor som finns tillgängliga, tillsammans med fördelar och kostnader.

Fler idéer för nya konstruktioner

Skapa flera olika koncept för lampdesign innan du går vidare till planeringsfasen. När du har några koncept kan du börja lägga till dem i ditt arvodesavtal för att öka din vinst. Prova att sätta upp en eller två lampor på natten i områden med låga belysningskrav, t.ex. i pentry eller frukostbarer.

Sätt penningpriser på varje modell så att du kan sälja dem om de går snabbt. Genom att göra detta kommer folk att vara mycket villiga att betala dig belopp på mellan 5 och 50 dollar för en nattlig uppställning.

Försök att ha glödlampspaket tillsammans med prisuppgifter, försäljningsmeddelanden osv. så att besökarna stannar kvar efter att ha läst om ditt varumärke och hur bra det är. De flesta av dessa detaljer kan lätt flyttas runt på webben, lånas eller köpas. på så sätt kan folk själva bestämma vad de vill se härnäst. Ha också lite utrymme undertill där de kan lägga extra saker som räkningar eller anteckningar. På så sätt kan du sätta ihop flera lösa papper i stället för att sprida ut dem över hela burken.

 

Jag har märkt att när folk tar ut blommorna ur burken verkar det alltid som om de genast går tillbaka till affären och köper något annat. För mig är det ett tecken på en bra gåva; att någon går vidare och köper sina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Shopping cart
Sign in

No account yet?

Create an Account
Kaklag
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av kakor.
AcceptMore info