Hur ordnar man ett sovrum med trädekorationer?

Börja med de största bitarna först

 

Om du fortfarande är osäker på vad du ska göra med ditt sovrum kan du överväga att organisera det genom att placera de viktigaste sakerna i början.

Du kan sedan fortsätta att flytta ut saker från mitten av rummet för att skapa utrymme för andra aktiviteter eller föremål som du vill behålla eller uppnå i ditt sovrum.

På så sätt kan du enkelt arbeta runt dessa inledande skeden. Om du till exempel har stora skulpturer redan byggda, som en antik staty, kan du placera dem nära ingången till rummet för att fånga upp nya besökare och leda dem på rätt väg.

Om ni har teaterreklam som kan kosta extra att köpa kan ni börja med dessa så att gästerna vet att de förväntas betala en extra summa för souvenirer.

Sedan kan du bygga väggar mellan rummen för att ytterligare dela upp utrymmet och förstärka deras individualism.

Sådana avdelare fungerar som naturliga staket när de implementeras i planerna. De bidrar också till att förstärka idén om att varje rum är skilt från varandra.

Häng upp större verk på väggen nära sängen

How to arrange a bedroom with wooden decorations?

Om du har många väggar i rummet är det bäst att välja en liten bit som fokus. Detta kan vara så att du inte känner dig överväldigad av en vägg full av dekorativa detaljer.

Om du hänger upp något mindre som en tavla eller en diyalampa kan du prova att ha flera saker på samma nivå för ett område som känns mer slutet.

På så sätt blir folk inte förvirrade och undrar vilket föremål som är viktigast för dig. Dessutom kan du sätta dina accessoarer bakom dem om du vill framhäva en annan aspekt av din personlighet.

Lägg små bitar på golvet

How to arrange a bedroom with wooden decorations?

Detta är ett av de bästa sätten att få en modern känsla i ditt sovrum. Det finns många olika saker du kan göra med små föremål, till exempel placera dem under sängen eller bredvid nattduksbordet för extra dekorativ effekt.

Men om du sätter lite intresse nog för att fånga ögonen på någon som går in i ditt rum, så finns det en god chans att de kommer att gilla vad de ser.

Det svåraste med att utforma ett badrum baserat på trädekoration är att bestämma sig för vilken riktning man ska ta härifrån. Många kanske tycker att badrummet inte är särskilt romantiskt, men det är det verkligen.

Det behöver bara något speciellt för att göra det speciellt. Om du inte planerar att göra några tjusiga dekorationer är den här artikeln kanske inte för dig. Vi kommer att diskutera andra alternativ nedan.

Allt annat är upp till dig!

Lägg mindre bitar i lager på golvet

How to arrange a bedroom with wooden decorations?

Om du har för många tillbehör på golvet i sovrummet blir det svårt att gå runt i rummet. Försök i stället att lägga flera små dekorativa konstverk eller handgjorda trämöbler på golvet. På så sätt finns det fortfarande något intressant att titta på, men inte allt inbyggt.

Du kan också använda dig av mattor i olika storlekar för att öka intresset. Du kan till och med ha stora ark i olika storlekar så att du när du rör dig i rummet rör dig med viss frekvens över ett ovanligt mönster.

De här sakerna ger lite flair till rummet utan att själva ta överdrivet mycket plats. Några strategiskt placerade accentelement som färska blommor, varma kryddor, dämpad belysning och/eller mjuk musik kan bidra till att få vilken sovställning som helst att verka bekvämare.

Använd en liten kudde på sänggaveln.

How to arrange a bedroom with wooden decorations?

Varför inte använda en liten kudde på sänggaveln för att få sovrummet att spegla din kärlek till naturen, djuren eller till och med ditt yrke?

Det gör också att du kan visa upp några av dina trädekorationer.

Ett kuddfodral dekorerat med djurbilder kan till exempel bli ett bra tillägg till ditt rum. Det kommer att kosta dig mycket få slantar att göra det. Jag skulle rekommendera att du gör en ändring i sista minuten i din rumsindelning för att dra nytta av den här idén.

Sätt upp några blommor, klistermärken eller något annat som du kanske redan har runt om i rummet eller som du hela tiden stöter på. Försök också att lägga till mer än en sak från detta förslag så att folk inte tror att du spenderat massor av pengar på att köpa dessa saker.

Använd en filt eller ett lakan för att täcka sängen.

How to arrange a bedroom with wooden decorations?

Det är bra att använda en filt, ett täcke eller ett lakan när du försöker inreda ett sovrum med trämöbler. Detta hjälper dig att skapa ett enhetligt utseende i hela rummet. Du kan skydda dig från det du ser i andras rum genom att använda dessa skyddande tyger.

Om någon kommer upp bakom dig medan du fortfarande sover och försöker ordna om något, är det troligare att han eller hon drar ner täcket än att försöka ta bort det från dig.

Om du känner dig trött kan du också sova där du blir tillsagd för att göra sömnen så svår som möjligt. Det finns ingen anledning att pressa din kropp att arbeta hårdare när allt den behöver är vila.

Använd ett litet bord bredvid sängen

How to arrange a bedroom with wooden decorations?

Om du har en garderob, ett tv-bord eller en kommod/klädkammare kan den användas som en fin liten frukosthörna. Ställ din kaffekopp eller ditt glas här, tillsammans med några papper om du vill.

Lägg till en rosett som dekoration, lägg ut bordstabletter och plantera kanske en blomma i en burk. Du kan till och med göra lite varm choklad medan du slappnar av och gör dig redo för dagen.

Detta är också ett utmärkt sätt att starta en morgon – ta med bröd eller bakverk för att göra brunch efter en sömnig natt. Eller häll upp en stor skål flingor och häng upp kläder som du kommer att använda resten av dagen.

Eller kanske du gillar svala drycker… hitta ett sätt att hålla dem kalla utan alltför mycket krångel (isbrickor från frysen fungerar riktigt bra).

Och slutligen, så här äter de flesta människor sin första måltid på dagen. Om du inte lagar något annat är det här som din morgonträning eller din stressreducerande ritual slutar.

Att äta frukost är därför nyckeln till att ha en bra dag på jobbet eller att klara sig utan huvudvärk hela veckan. Det bästa sättet att bryta gamla vanor är att göra det tidigt på dagen.

Vänta inte till sent på dagen för att ge dig själv en boost innan du jobbar hårdare saker. Det är bättre att ha mer tid under dagarna än att tvinga fram körning i trafiken när alla redan är hemma.

Använd en stor klocka och en lampa bredvid sängen.

How to arrange a bedroom with wooden decorations?

De är lite konstiga, men på ett sätt är det vettigt. När du sover börjar din kropp producera hormoner som talar om för dig att det är dags att vara vaken. Så vad tror ditt sinne att det kommer att hända när det vaknar? Att vara sammanhängande är inte alltid möjligt, men att inse detta tar oss tillbaka till varför vi går och lägger oss från början – för att vila våra kroppar.

När din hjärna vet att det är dags att sova stänger den av sin egen energikälla (blodflödet). Genom att ha ett ljus eller ljud i sovrummet kan du sova längre.

Att läsa en bok eller en laptopskärm före sängen hjälper till att hålla ögonen öppna, liksom andningsövningar och att dricka lite te. Detta fungerar också bra med att ta bort elektronik före sängen.

Använd böcker på en hylla

How to arrange a bedroom with wooden decorations?

En annan idé är att använda litterära citat eller dikter som dekorativa element i sovrummet.

Du kan också placera några av Ludwig van Beethovens berömda melodier här.

Dessa konstverk är också utmärkta för att lägga till en subtil doft i rummet.

En målning i väggstorlek är en fin touch om du har en sådan.

Den kommer att fungera bra om resten av rummet är fyllt med dekorativa möbler och dekorationer.

Men det är också en bra dekoration om du råkar älska vad den föreställer.

Den hjälper till att fylla ut rummet och ger en naturlig kontrast till vardagliga föremål som lampor och vaser.

Och det borde inte kosta en arm och ett ben!

——

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Shopping cart
Sign in

No account yet?

Create an Account
Kaklag
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av kakor.
AcceptMore info