5 inspirerande sätt att använda kartor och bilder i trä för att dekorera ditt hem

Trä har länge varit ett av de grundläggande materialen i inredning och dekoration. Numera är det inte längre bara ett material som används för möbler, golv och efterbehandlingar. Träkartor eller träbilder för heminredning är bara ett exempel på dess många användningsområden inom den dekorativa konsten. Under de senaste åren har trä blivit en allvarlig konkurrent till befintliga lösningar inom konsten att dekorera väggar, och dess popularitet ökar ständigt. Husägare är trötta på intetsägande, schablonartade väggdekorationer som har översvämmat marknaden under de senaste åren. När de väljer heminredning väljer dagens medvetna användare och designers föremål som är unika, väcker uppmärksamhet, känslor och intresse.

Instagram: @amonet_home

Det finns också en stark trend att söka efter inredningsdetaljer som utmärker sig för sin höga kvalitet och naturliga, tidlösa skönhet. Lasergraverade träkartor och träbilder är perfekta exempel på inredningselement som kombinerar alla dessa eftertraktade och önskvärda egenskaper.

Om du tror att träkartor endast lämpar sig för att dekorera ett stort trähus eller en herrgård på landet, stäng av malltänkandet och tänk om! Designers, husägare och lägenhetsinnehavare använder ständigt supertrendiga och unika väggkartor och träbilder i trä för personlig inredning av alla slag. Du kan också göra det!

Välj, konfigurera och beställ din träkarta eller dina träbilder nu!

Om du är den lyckliga personen som just blivit ägare till en av våra unika träkartor eller träbilder, får du här fem exempelidéer på hur du kan använda dem för att försköna ditt hem.

Träkarta och andra väggdekorationer i trä som ett modernt inredningselement

Ett bra sätt att framhäva din nya karta är att sätta den som enda huvudmotiv på väggen. Modet med väggar fulla med prydnadsföremål som rådde i så många år håller äntligen på att försvinna.
 
Utomhusförhållandena blir alltmer stressiga. Detta gör att vi mer och mer uppskattar lugnande klimat i våra hem. Detta återspeglas också i trenderna för vägginredning. En vägg som är fullproppad med en massa kitschiga dekorationer har fått ge vika för den fridfulla charmen hos ett eller två stora element.
 
En världs-, Europa- eller Polenkarta i trä är en perfekt fokuspunkt i din inredning, tack vare vilken du kommer att njuta av minnena av de resor du redan har gjort och planera de kommande resorna.
 
Ett sådant unikt dekorativt element på väggen kommer också att dra till sig uppmärksamhet från besökande vänner och gäster. Tack vare detta kommer du att tillbringa en underbar tid med dem, prata om de tidigare resorna och tänka på nästa, kanske gemensamma eskapader.

 

Montera kartan i ögonhöjd så att du kan upptäcka och uppskatta de subtila detaljerna i en lasergraverad karta. Begränsa andra dekorativa element i rummet till ett eller två små föremål som inte konkurrerar eller distraherar. På så sätt kommer en träkarta att ge din inredning en unik karaktär och charm.

Överväg att lägga till en spotlight för att ytterligare accentuera din distinkta dekoration. Du kan också beställa en belyst LED-världskarta (HIT!) som finns i Premium- och Classic-versionerna. Du kan placera en stol i närheten av kartan för att göra rummet ännu mer inbjudande att dröja kvar och ägna sig åt trevlig kontemplation.

Kartor och bilder i trä för en kontorsinredning i retrostil

Kartor och trä är kända för att spela på undermedvetna associationer och väcka vissa känslor. Om man lägger till en iögonfallande träkarta eller trämålning i ett utrymme som ett kontor eller arbetsrum kommer man att framkalla en atmosfär av intellektuell rikedom, subtilitet och sofistikering.

Förstärk denna känsla med en samling gamla böcker, en matta med orientaliskt mönster, lädermöbler och varm spotbelysning. Ett timglas, en jordglob, en banklampa eller ett gammalt bläckhorn är ett bra komplement. Från taket till golvet kan du använda draperier av tungt, lyxigt tyg i en spännande nyans för maximal effekt.

En romantisk vägg med minnen från gemensamma resor

Din träkarta ska vara lika individuell som du är. Välj en karta som representerar den plats där du och din andra hälft träffades eller gifte er. Placera den där ni båda kommer att se den ofta, till exempel i frukosthörnan, mellan era favoritstolar eller över er säng.
 
Om ni kommer från olika platser kommer kartor över era hemstäder eller länder som placeras sida vid sida att utgöra en vacker och meningsfull juxtaposition. En vas med färska blommor i vita eller röda toner kommer att komplettera den här härliga heminredningsidén perfekt.

 

En karta på väggen som en plats för att presentera en samling resefoton.

Om du älskar att resa och har samlat på dig en samling värdefulla souvenirer eller resefoton ska du inte hålla dem gömda! Ett elegant förbindningsstycke kan hjälpa dig att binda ihop din samling och se till att den inte ser rörig ut. En träkarta för väggen är det perfekta och ytterst praktiska dekorativa elementet för att tillhandahålla ett sådant länkstycke.

För att bygga upp din resesamling kan du börja med att montera kartan på väggen och sedan lägga till några resefoton i lämpliga ramar. Använd markörer och träpinnar för att markera platser av särskilt intresse.

Lägg till en hängande hylla där du kan placera några välskrivna reseguider och favoritsouvenirer från platser du besökt. En vintagekamera eller kompass passar också bra. Du kommer att känna dig inspirerad varje gång du går förbi och glatt planera din nästa resa.

 

 

Kompletterar den fantastiska utsikten utanför fönstret

Om du har turen att ha ett hem med en fantastisk utsikt är en laserskuren träkarta det perfekta tillägget. Välj en karta som matchar utsikten och placera den på väggen nära fönstret. Du kan förbättra arrangemanget med en träbild av världen, ett utvalt land, en utvald region eller stad, eller en träklocka med en gravyr.

Dessa idéer är bara några exempel på de otaliga sätt du kan använda laserskärda träkartor, målningar och andra väggdekorationer i trä för att piffa upp din heminredning.

Om du inte hittar din drömdekoration i trä i vårt standardsortiment, kom ihåg att det är möjligt att utforma en skräddarsydd karta eller målning. För att göra det är det bara att kontakta oss, så löser vi alla detaljer och du kan snart njuta av din unika träprydnad från Birdywing!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Shopping cart
Sign in

No account yet?

Create an Account
Kaklag
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av kakor.
AcceptMore info